Ο καφές εμποδίζει την επανεμφάνιση του καρκίνου του μαστού

Ομάδα Βρετανών και Σουηδών ερευνητών, αναφέρει ότι ο καφές έχει την ικανότητα να σταματά την ανάπτυξη του όγκου σε γυναίκες που έχουν ήδη ολοκληρώσει την θεραπεία με ταμοξιφαίνη.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία από 1.090 πάσχουσες από καρκίνο του μαστού, και εντόπισαν ότι περισσότερες από 500 είχαν κάνει αγωγή με ταμοξιφαίνη. Εξ αυτών, εκείνες που έπιναν τουλάχιστον δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα, είχαν τον μισό κίνδυνο επανεμφάνισης του καρκίνου, συγκριτικά με εκείνες που έπιναν λιγότερο ή καθόλου καφέ.

"Η μελέτη δείχνει επίσης ότι εκείνες που έπιναν τουλάχιστον δύο φλιτζάνια καφέ είχαν επίσης μικρότερους όγκους και είχαν μικρότερη αναλογία ορμονο-εξαρτώμενων όγκων", συμπληρώνει η Δρ Ανν Ροζενταλ, από το Πανεπιστήμιο του Λουντ, που συμμετείχε στην έρευνα.

Οι ερευνητές μελέτησαν επίσης και δύο συγκεκριμένες ουσίες που συνήθως περιέχονται στον καφέ, την καφεΐνη και το καφεϊκό οξύ. Τα καρκινικά κύτταρα του μαστού αντιδρούσαν στις δύο ουσίες και ιδιαίτερα στην καφεΐνη.

Η καφεΐνη έκανε τα κύτταρα να διαχωρίζονται πιο αργά, και να πεθαίνουν ευκολότερα, ειδικά όταν ο καφές συνδυαζόταν με την ταμοξιφαίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γιατί έχουμε νεύρα όταν πεινάμε;

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 26/4/2015 10:20:24 πμ