Πρέπει ή όχι να πλένουμε το ωμό κοτόπουλο:

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού και συγκεκριμένα σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε, το 44% πλένουν το ωμό κοτόπουλο πριν το μαγειρέψουν για να φύγουν από αυτπό τα τυχόν μικρόβια.

Μόνο που σύμφωνα με τους ειδικούς του βρετανικού FSA (Food Standards Agency) αυτή η πρακτική αυξάνει τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης καθώς πλένοντάς το πριν το μαγείρεμα υπάρχει ο κίνδυνος διασποράς του καμπυλοβακτηριδίου αφενός στα χέρια μας και αφετέρου σε επιφάνειες κοπής και σκεύη, καθώς και στα ρούχα μέσω των σταγονιδίων που εκτοξεύονται.

Το καµπυλοβακτηρίδιο είναι μιια οµάδα βακτηρίων σπειροειδούς σχήµατος που ανήκουν στο γένος Campylobacter (καµπυλοβακτηρίδιο) και προκαλούν γαστρεντερίτιδα. Ο συνηθέστερος ένοχος είναι το Campylobacter jejuni, το οποίο αναπτύσσεται στη θερµοκρασία σώµατος των πουλιών, που φέρουν το µικρόβιο χωρίς να νοσούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο καλός ύπνος κατά των εντερικών μολύνσεων

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 10/10/2014 5:35:12 μμ