Πώς να απομακρύνεις τα μικρόβια από τα βρεφικά ρούχα

Η καθαριότητα και η προστασία από μικρόβια είναι απαραίτητη για το μωρό, ιδιαίτερα μέχρι τους πρώτους έξι μήνες ζωής του. Μεταξύ άλλων, τα βρεφικά ρουχαλάκια και υφάσματα, τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα και το στόμα του, πρέπει να πλένονται σωστά. Σημαντικό, είναι, ταυτόχρονα να ξέρετε ποια από αυτά συγκεντρώνουν τα περισσότερα βακτηρίδια, για να προστατεύετε αποτελεσματικά την υγεία του μωρού σας.

Πώς να απολυμαίνετε σωστά τα βρεφικά ρούχα

-Στην αγορά θα βρείτε προϊόντα καθαρισμού που απευθύνονται σε βρεφικές ηλικίες. Εφόσον χρησιμοποιήσετε κάποιο άλλο απορρυπαντικό θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι δερματολογικά ελεγμένο.

-Το απορρυπαντικό για τα παιδικά ρούχα πρέπει να έχει σαν βάση το σαπούνι, ενώ δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται λευκαντικά.

-Πλένετε χωριστά τα δικά σας ρούχα από τα ρούχα του μωρού. Eίναι πολύ σημαντικό για το δέρμα του μωρού, και το ιδανικό θα ήταν να συνεχίσετε να το κάνετε μέχρι και την ηλικία των 7 ετών.

-Χρησιμοποιήστε τη σωστή δόση απορρυπαντικού, σύμφωνα με τον πίνακα δοσολογίας που συνήθως βρίσκεται στο πίσω μέρος του απορρυπαντικού.

-Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε το ίδιο μαλακτικό που βάζετε και στα δικά σας ρούχα, γιατί μπορεί να προκαλέσει αλλεργία σε μωρά. Υπάρχουν πάντως και μαλακτικά ειδικά για τα μωρά.

-Να σιδερώνετε τα ρούχα του μωρού για να αποστειρωθούν με την δύναμη του ατμού. Όσο χρονοβόρα και αν σας φαίνεται αυτή η διαδικασία, είναι απαραίτητη για να εξαφανιστούν τα μικρόβια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θανατηφόρα η συνήθεια να κοιμούνται τα μωρά με τους γονείς τους

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 5/10/2014 2:20:08 μμ