Τα 5 λάθη που καταστρέφουν την επιδερμίδα μας!


Η επιδερμίδα μας δείχνει κατά πόσο είμαστε υγιείς, κουρασμένοι ή ακόμα και χαρούμενοι. Είναι λοιπόν μια πρώτιστη ανάγκη να την φροντίζουμε επιμελώς. Φυσικά για αυτό δεν αρκούν οι ακριβές κρέμες αλλά πρέπει να την προσέχουμε και στην καθημερινότητά μας και να μην δημιουργούμε πρόσθετες βλάβες όπως οι παρακάτω:

1. Χρησιμοποιούμε ακατάλληλα προϊόντα περιποίησης

Για να καθαρίσουμε το δέρμα σε βάθος, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα προϊόν κατάλληλο για την επιδερμίδα μας. Ιδιαιτερότητες όπως η ευαισθησία σε ερεθισμούς, οι τάσεις ακμής ή η ξηρότητα επιβάλλουν τη συμβουλή του δερματολόγου πριν από μια τέτοια αγορά.

2. Τρίβουμε την επιδερμίδας

Ο καθαρισμός δεν πρέπει να ταλαιπωρεί την επιδερμίδα. Το τρίψιμο ερεθίζει το δέρμα, ιδιαίτερα εάν αυτό είναι ευαίσθητο ή εμφανίζει συχνά σπυράκια. Ο καθαρισμός του προσώπου θα πρέπει να γίνεται με απαλές, κυκλικές κινήσεις, χρησιμοποιώντας τα ακροδάχτυλα.

3. Ερεθισμός των εξανθημάτων

Πολλοί έχουν την κακή συνήθεια να πειράζουν τα σπυράκια στο πρόσωπο ή το σώμα τους. Με τον τρόπο αυτό όμως το πρόβλημα επιδεινώνεται, καθώς είναι πιο πιθανό να σχηματιστούν μόνιμες ουλές στο δέρμα ή να εξαπλωθούν παθογόνα βακτήρια.

4. Υπερβολικό στρες

Όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, το στρες φαίνεται στο δέρμα μας. Αποτελεί αποδεδειγμένα παράγοντα κινδύνου για τις εξάρσεις ψωρίασης, ροδόχρου νόσου (rosacea) ή ακμής.

5. Φθηνές θεραπείες

Κοσμητικές θεραπείες όπως το χημικό πίλινγκ πρέπει να πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από επαγγελματίες με σχετική εξειδίκευση. Ενδεικτικά, η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να οδηγήσει σε ερεθισμούς, λοιμώξεις ή μόνιμες ουλές εάν δεν εφαρμοστεί σωστά. Το ίδιο ισχύει για τους καθαρισμούς προσώπου, το λέιζερ αποτρίχωσης, το μπότοξ, τις ενέσεις με υαλουρονικό οξύ κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτές είναι οι 8 τροφές που σε κάνουν να γερνάς γρηγορότερα

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25/10/2014 9:40:23 πμ