Τρεις τρόποι για να «αυξήσετε» την μνήμη σας

Οι παρακάτω τρεις τρόποι μπορούν με εντελώς φυσιολογικό τρόπο να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την εγκεφαλική σας λειτουργία σταδιακά.
Δείτε ποιοι είναι αυτοί οι τρόποι:

Γελάστε με την ψυχή σας
Σε έρευνα που έγινε στο πανεπιστήμιο Loma Linda στη Νότια Καλιφόρνια διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που γέλασαν πιο έντονα κατά τη διάρκεια παρακολούθησης αστείων βίντεο, μπόρεσαν στη συνέχεια να ανταπεξέλθουν καλύτερα σε ειδικά καταρτισμένα τεστ μνήμης, ενώ επέδειξαν και μειωμένα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα τους, της "ορμόνης του στρες".

Κοιμηθείτε καλά
Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο New York, όταν το άτομο κοιμάται καλά, αφότου έχει μάθει κάτι καινούργιο , τα εγκεφαλικά κύτταρα δημιουργούν πιο δυνατούς δεσμούς και αυτό βοηθάει στην καλύτερη διατήρηση της μνήμης αυτής της καινούργιας πληροφορίας.

Γράψτε τις σκέψεις σας
Έρευνα από το πανεπιστήμιο του UCLA έδειξε ότι φοιτητές που κρατούσαν σημειώσεις εν ώρα μαθήματος, πληκτρολογώντας σε ηλεκτρονικό υπολογιστή (Η/Υ), μπορεί να είχαν απομνημονεύσει τις ίδιες πληροφορίες σε σύγκριση με τους φοιτητές που αντί για Η/Υ έγραφαν τις σημειώσεις σε τετράδιο με το χέρι, αλλά δεν κατάφεραν να αποδώσουν την κεντρική ιδέα του μαθήματος το ίδιο καλά.

Διαβάστε επίσης:Η μνήμη… «απατά» και τους νέους!

Ετικέτες: μνήμη, ύπνος, γέλιο

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 22/11/2014 10:00:54 μμ